logo

REWE to go: einfach lecker

“Bio-eko, ökologisches korrekt Essen, gesunde Ernährung und Reinheitsgebots”: ondanks dit alles gaan de Oosterburen steeds meer over naar culinair gemak, sneller en verantwoord eten. REWE to go staat op de site van de REWE-group (www.rewe-group.com) voor het “Convenience-Konzept”.

In goed Duits heet het “ready to eat, ready to heat”. Daarbij is deze tekst in omgekeerde volgorde iets logischer… REWE to go is het aanbod voor “consumenten met wensen” in een “hektische Alltag” en biedt meer Außer-Haus-Verpflegung.

Ondertussen vind je REWE to go in heel Duitsland, ook op het nieuw geopende Hauptbahnhof in Münster en natuurlijk bij de Araltankstellen. Het “culinaire gemaksconcept”, geen Bock- of Bratwurst mit Currysauce, nee, een uitgebalanceerd exotisch aanbod met recepten voor de hele week, “Heiß durch die Woche” en “fertig ist das neue Frisch! Zie ook https://togo.rewe.de.

REWE startte de “to go”-samenwerking met de Tankstellen Aral in 2014 in en zo wordt het hele verbod inzake zondagsopening omzeild. REWE to go heeft zo’n 1200 producten in het assortiment.

Frische to go, voor ontbijt, koffie, ingrediënten voor een goed recept, met Geschmacksgarantie!  Gewoon „Für dich. Einfach“. En dat met behoud van kwaliteit, zonder “künstliche Aromen und  den Zusatzstoff Geschmacksverstärker” en “fair trade Coffee” (geen Kaffee).

Nieuwe Anforderungen uit de maatschappij, de gejaagdheid van het bestaan, meer mobiliteit, vraag naar “nachhaltige Ernährung” en meer mensen in een turbo-leven: alles reden voor een “to go”. Opvallend is hoe de lezer wordt aangesproken: veel met “Du” en veel in het Engels!

REWE staat voor Revisonsverband der Westkauf-Genossenschaften en blijft één eis houden inzake eten: Einfach lecker. Dat is toch wat anders dan Albert Heijn enige tijd geleden op de voorpagina van de Allerhande met de tekst “lekker besparen”.

Reply

*

captcha *